Wat is FurMark?

FURMARK, is een onafhankelijk, wereldwijd, uitgebreid certificerings- en traceerbaarheidsprogramma dat duurzaamheid, dierenwelzijn en het looien en verven van bont omvat.

 

FurMark is een traceerbaarheidsprogramma dat ontworpen is om consumenten en modemerken die met pels werken te verzekeren dat natuurlijk bont aan alle hedendaagse normen voldoet. Dit op het gebied van duurzaamheid en dierenwelzijn én dat de volledige keten transparant is. De drie belangrijkste principes van FurMark zijn:

- op wetenschap gebaseerde normen

- transparantie

- onafhankelijke verificatie van alle stappen binnen de keten


In feite is FurMark een samenbrengen en verfijnen van diverse initiatieven rond duurzaamheid en dierenwelzijn die de voorbije decennia zijn opgestart waaronder WelFur, Saga Certification, North America Welfare, North America Wild Fur, Swakara en Sable.

De belangrijkste noviteit is dat de traceerbaarheid van de pelzen van begin tot het einde mogelijk wordt. Het grootste probleem voor de traceerbaarheid van de hele keten was het looien van pelzen. Daar is nu een oplossing voor gevonden. Tegen 2020 zal FurMark volledig operationeel zijn.

 

Brochure  https://issuu.com/wearefur/docs/furmark_brochure_

Meer info op www.FurMark.com